dimarts, 24 de setembre del 2013

Un paisatge que desperta la gana!

Orfes és un petit poble del Pla de L’Estany (Girona).


Passejada

Senderisme a Orfes (Girona), Senderismo en Orfes (Girona)
Ruta al voltant d'Orfes!


Per a mi, i des de Girona, la manera més fàcil d’arribar-hi és per la N-II direcció a la Jonquera fins a Bàscara, i al semàfor giro a l’esquerra direcció Esponellà. Tot plegat, unes  30 minuts.En arribar a Orfes sempre m’envaeix una sensació bucòlica que sempre he associat a la recta  que enfila amb plàtans a banda i banda. Una d’aquelles carreteres de les que ja no en queden a les nostres contrades.

Us proposo aparcar el cotxe a la plaça, al voltant de la Barretina. I d’allí podeu fer tota la ruta a peu (poc més de 7 quilòmetres), i si us decidiu, de tornada parar-vos-hi a mejar. Segur que us espera una bona taula!


La resclosa d'Orfes, foto: Idees
La ruta comença enfilant poble a munt i just quan s’acaben les cases heu de decidir si feu primer direcció cap a la resclosa, o la deixeu per a la tornada. Si us decidiu per la primera opció, he d’agafar un camí que surt cap a la vostra dreta. Seguint-lo, travessareu el bosc fins trabar-vos de nou a la carretera. Allí haureu de trencar a la vostra dreta i caminar per asfalt poc més de 100m., fins l’encreuament. Allí  heu d'agafar la pista que us surt a la esquerra, i en seguida, la pista que surt cap a la vostra dreta. Seguint.la passareu davant la resclosa (a 5m.) i si continueu veureu que el camí va fent corba cap a l’esquerra, fins que apareix davant vostre tota l’alta Garrotxa. És realment i un paisatge fantàstic!


L'alta Garrotxa al fons, foto: Idees
Passareu pel costat d’un camp de futbol, i després surt una pista a l’esquerra. Si l’agafeu, tornareu a la carretera. Si continueu per la pista anireu travessant diferent boscos, encara que per la mida no sé ben bé si arriba a la categoria de boscos.


De de Tornada cap a Orfes, foto iDEES
Sempre que la pista es divideixi, heu de prendre a l’esquerra i arribareu de nou a la carretera. Creueu-la amb precaució i seguiu recte. Un caminet a la vostra esquerra us portarà fora del bosc i d’allí en poc més de 200m. tornareu agafar  aquesta vegada una pista més ampla que us portarà de nou cap a Orfes.









RECORDEU! Aquesta explicació és només orientativa, si decidiu caminar-la és important que us emporteu  el mapa o el track de la ruta. (Vull veure-ho al Wikiloc)


Si us decidiu a caminar-la, espero que tingueu MOLT BONES SENSACIONS!!!